Всяко малко и пораснало момче не би отказало да покара Ferrari,

...
Всяко малко и пораснало момче не би отказало да покара Ferrari,
Коментари Харесай

Кое е последното Ferrari, одобрено от Енцо Ферари

Всяко малко и пораснало момче не би отказало да покара Ferrari, а какво остава да има едно в гаража си. Просто тъй като марката се свързва освен със спортно и футуристично чувство, само че и с богатата си история.
 Провал ли се оказа филмът Ferrari (и бил ли е Енцо Ферари в действителност непоносим човек)
Провал ли се оказа филмът Ferrari (и бил ли е Енцо Ферари в действителност непоносим човек)

Биографичната лента съумя да събере единствено 16 млн. $ през първата седмица на екран, макар впечатляващия каст

Легендарният Енцо Ферари слага началото на Ferrari през далечната 1939 година, като за тези години от заводите им са излезли не един и два спортни автомобила, след които всички на улицата се обръщат.

Приживе самият Енцо държи всичко под надзор, само че се запитахме кое ли е последното Ferrari, което самият той е одобрил. Оказва се, че отговор на този въпрос, несъмнено, има.
 Снимка 660435

Последният автомобил на Ferrari, който е създаден със единодушието и утвърждението на Енцо Ферари е F40. И както подсказва името на модела, той е бил планиран по случай 40-годишнина на компанията. В началото проектите са били да бъдат създадени единствено 400 автомобила, само че в последна сметка броя нараства на 1311.

Ferrari F40 стартира да се произвежда през 1987 година, като единствено година по-късно умира и Енцо Ферари, като по този метод точно този модел се трансформира в последния одобрен лично от него. С F40 италианците записват нова глава в историята си, употребявайки по-леки материали, с цел да създадат по този начин, че колата да тежи единствено 1100 кг.
 Снимка 660436

Благодарение на усъвършенстваната си аеродинамика, без проблем може да вдигне до 320 км/ч, като за това достижение заслуга има, несъмнено, и 2.9-литровият V8 мотор с двойно турбо.
 Снимка 660439

Интересното е, че според Ferrari легендарният F40 се е предложил и с несинхронизирана спортна скоростна кутия, която да накара водача да се усеща като на пистата. Но не е и огромна изненада, че множеството купувачи по това време са се спирали на петстепенната напълно синхронизирана механична трансмисия.

Вече споменахме тежестта на Ferrari F40, което е впечатляващо за състезателен автомобил, а забавното е, че с цел да тежи толкоз малко, са отстранени някои " непотребни " неща от интериора. В него няма нищо първокласно и напудрено. Като да вземем за пример шумоизолация и тапицерия на вратите просто липсват. Няма, несъмнено, и електрически стъкла, като те се смъкват по положителния остарял метод - ръчно. Всичко в името на ускорението и прекарване като никое друго.
 Снимка 660437

На ускорението могат да завидят доста коли и през днешния ден, тъй като на Ferrari F40 са му трябвало само 4.1 секунди, с цел да " излети " от място до 100 км/ч. Ермано Бонфилиоли, който през 80-те години е оглавявал специфичните планове на Ferrari, споделя в свое изявление, че са постигнали героизъм с F40.

Според казаното от него, той и екипът му са създали шасито и каросерията за единствено 13 месеца. А това е нещо, върху което даже през днешния ден се работи с години, пише Top Gear. Колкото до цената, според Ferrari Lake Forest, един от формалните дилъри на марката в Съединени американски щати, през 1987 година F40 е струвала 399 150 $.
 LM Perpetual EVO на MB&F - часовникът, който коства повече от Ferrari
Часовникът, който коства повече от Ferrari

Тежък избор, за някои хора

А в този момент, 37 години по-късно, това легендарно Ferrari освен, че не се е обезценило, само че и е станало даже по-скъпо, като приказваме за цена надхвърляща 1 милион $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР